Zažít město (Ďáblice) jinak: děkujeme za vaši účast a těšíme se na příští ročník

17.9.2016 14:00 - 22:00
V sobotu 17. září od 14 do 21 hodin se uskuteční již 2. setkání ďáblických sousedů, které bude tentokrát na budoucím náměstí, tedy v ulicích Osinalická, Hořínecká a Mannerova. Minulý rok se sousedská slavnost nesla ve znamení zvonu, jehož zrestaurování jsme oslavovali. Ústřední myšlenkou letošní sousedské slavnosti je strom – „Strom vzájemného soužití, respektu a tolerance“, který společně zasadíme v komunitní zahradě, jejíž revitalizaci tímto zahájíme a na jaře příštího roku dokončíme. Součástí letošní sousedské slavnosti je také slavnostní otevření nového komunitního centra Vlna, které bylo v této zahradě vybudováno.

Od 14 hodin na vás čekají:

Centrum stolního tenisu Ďáblice - Stolní tenis proti robotu

Zahrajte si stolní tenis proti kamarádovi nebo robotu.

 

Český svaz chovatelů

Vystaví své šampiony z řad drobného zvířectva.

 

Ďáblická knihovna a Ďáblický zpravodaj – Slavnostní pasování čtenářů (15:00 – 17:00 hod.)

Pro nové čtenáře z I. stupně ZŠ připravujeme vskutku čarodějné slavnostní pasování. Zúčastní se ho zástupci Bradavické školy čar a kouzel a sladké odměny připraví pro děti vyhlášená cukrárna v Prasinkách.

 

Dětský klub Maata

Spolek, který vede děti s radostí a s respektem. V sobotu můžete dát prostor rukám v naší mýdlařské dílně, stejně jako bude prostor pro práci hlavy u pomůcek. Zatímco vaše dítě bude tvořit mýdla, můžete si i vy vytvořit pomůcku k domácímu dopracování. Seznámíme vás, jak je jednoduché si pro děti připravit Montessori pomůcku.

 

Devět životů, o.p.s.

Obecně prospěšná společnost Devět životů se stará o opuštěné kočky a hledá jim nové domovy.  Akce se zúčastní se svým charitativním krámkem, kde je možné zakoupit nejen věci pro kočky, ale například i šperky, placky či nálepky na auto. Pokud to podmínky dovolí, tak nezapomene ani na tematickou hru pro děti.

 

EVROPA realitní kancelář – Den otevřených dveří

Návštěvníci se mohou informovat o provozu, nabídkách a ostatních činnostech realitní kanceláře přímo od vedení a zkušených makléřů v čase, kdy se jejich dětem budou věnovat hostesky u skákacího hradu, nebo při oblíbeném malování na obličej.

 

Hudební škola Yamaha

Vyrob si maskota Hudební školy Yamaha a zkus si s námi hrát!

 

Letohrádek Vendula – Chráněná pekařská dílna

Letohrádek Vendula si pro vás připravil výborné domácí pečivo bez „éček“. Sladké novinky podle Herbáře, domácí koláče, záviny nejen sladké, ale i slané a spoustu dalšího pečiva.

 

Oddíl mladých ochránců přírody

Blízká setkání s obyvateli biostaničky, spojené s diagnostikou a terapií případných případů serpentofóbie; možnost ověřit si znalosti naší fauny vyplněním dotazníkového testíku; nabídka publikací; drobné testíky smyslu pro humor; nábor mládeže do oddílu.

 

Ochrana mořských želv v Indonésii a tropických deštných pralesů – Interaktivní workshop

Propojený svět

Zahrajte si pexeso i deskovou hru, interaktivní cestou se dozvíte, kolik druhů mořských želv vlastně existuje, co je ohrožuje a jak jim my všichni můžeme pomoci. Zjistíte, v čem všem najdete palmový olej a jaké území zabírají plantáže palmy olejné, zatímco tropický deštný les se tísní v národních parcích.

 

Otevřený ateliér – Výtvarná dílna

Otevřený Ateliér tvoří skupina mladých lidí se zdravotním postižením a jejich zdravých přátel, kteří se schází, aby v příjemné přátelské atmosféře společně, aktivně trávili svůj volný čas. Připravili si pro vás ukázkovou výtvarnou dílnu, kde si budete moci vyzkoušet tyto výtvarné techniky: tvorba mandel, koláží, přání, keramických šperků, protistresových omalovánek, dále výrobu krabiček, kreslení a malování na volné téma. Součástí dílny by měla být i prezentace hotových výrobků, které vznikly v Otevřeném Ateliéru a které si budete moci koupit.

 

Policie ČR - Ukázka výzbroje a zadržení pachatele (14:00 – 16:00 hod.)

Motorizovaná jednotka Policie ČR sídlící u nás v Ďáblicích vám ukáže svou výstroj a výzbroj a své zásahové vozidlo. V 16 hod. dynamická ukázka zadržení ozbrojeného pachatele!

 

Právě teď! o.p.s. – Program pro seniory ve Vlně (15:00 – 17:00 hod.)

„V pohodě a zdravě – vše zvládáme hravě“: Cvičení pro seniory zaměřené na zdravé hýbání se a relaxaci v každodenním životě. To vše hravou formou a s předměty, které máme běžně k dispozici.

 „Hraj, co chceš“: Kartičky, s kterými můžete hrát desítky her, bavit se a přitom cvičit paměť, logiku, rozvíjet kreativitu atd. Skvělé i pro hraní s vašimi vnoučaty a v rámci rodinných setkání. Součástí praktických ukázek bude i turnaj „Skládání řetězu na čas“.

 

SDH Ďáblice – Sprej v ohni a hořící pánvička (16:30 – 18:00 hod.)

Co se stane se sprejem, když jej hodíte do ohně? Chcete si vyzkoušet hasit hasicím přístrojem? Víte, jak se hasí hořící pánvička? Sbor dobrovolných hasičů si pro vás připravil zajímavý program! Součástí programu bude i ukázka hasičských vozidel.

 

SK Ďáblice – Hrátky s míčem

Fotbalový oddíl bude na minihřišti zajišťovat 5-6 stanovišť zaměřených na pohybové aktivity dětí a na dovednosti s míčem. Na závěr si děti zahrají fotbálek. Zájemci se budou moci informovat ohledně přihlášení dětí do fotbalové školičky, případně do přípravek.

 

Spolek Parkán – Malování laviček

Přijďte se Spolkem Parkán vytvořit malované lavičky! Tematicky laděné lavičky budou po akci umístěny v zahradě a v okolí školy. Těšíme se na šikovné ruce dětí i dospělých!

Na posilněnou můžete ochutnat zdravé svačinky z ovoce a zeleniny.

 

Věda nás baví, o.p.s. – Experiment lávová lampa (14:00 – 15:00 hod.)

Obecně prospěšná společnost, jejímž cílem je podpořit u dětí zájem o vědu a poznání.

Na základě rozdílných hustot kapalin si vytvoříme vícebarevnou lávovou lampu!

 

Občerstvení

restaurant Červený Mlýn

restaurace Battistova cihelna

cukrárna Buchalovi

cukrárna La Felicita

chráněná pekařská dílna Letohrádek Vendula

sousedské ochutnávky

 

Program

14:00 hod.          Taneční škola HIT vás během pár minut naučí krátkou taneční sestavu, kterou si hned můžete zatančit. Ukáže vám, co všechno se tanečnice učí, a uvidíte malou ukázku kostýmů na vystoupení.

 

14:45 hod.          Výsadba „Stromu vzájemného soužití, respektu a tolerance“ včetně odborného výkladu, jak správně zasadit strom.

 

15:00 hod.          Divadlo Cylindr zahraje pohádku Oheň na hoře. Jedná se o humorné příběhy z daleké Etiopie za doprovodu bubínků, chřestidel, deedjeridoo, které diváctvo seznámí s moudrostí afrického kontinentu.

 

16:00 hod.          Ukázka Motorizované jednotky Policie ČR.

 

16:15 hod.          Divadlo Pod čepicí v humorném, vzdělávacím představení Po stopách krále Karla představí dětem dětství a dospívání krále Karla IV. a přiblíží jim jeho přínos pro český národ.

 

17:00 hod.          Ukázka Sboru dobrovolných hasičů Ďáblice

 

17:15 hod.          Hudební sdružení Ďáblík zahraje skladby různých žánrů, především pochody.

 

18:00 hod.          Divadlo DIVOCH (Divadelní ochotníci chaberští) zazpívá tři kramářské písně.

 

19:00 hod.          ABBAcz – koncert revivalové skupiny.

 

Zapojte se s rodinou nebo přáteli do přípravy této slavnosti a přispějte vlastním originálním nápadem!

 

Nebo přijďte jen tak pobýt, podívat se na nové centrum obce, prohlédnout si Vlnu s přilehlou komunitní zahradou a zažít nevšední odpoledne.

 

Bližší informace: Simona Dvořáková, tel.605 111 552, e-mail: dvorak.sim@seznam.cz, www.zazitmestojinak.cz

 

Tato akce se koná za podpory Kolektory Praha a.s. a MČ Praha-Ďáblice

Sdílet