Požární útok trochu jinak

 Sbor dobrovolných hasičů v Ďáblicích uspořádal v sobotu 14. dubna 1. ročník požární soutěže „O pohár starosty Ďáblic“. Ráno zaplnily louku proti restauraci Pod hvězdárnou červené vozy výjezdových jednotek Sboru dobrovolných hasičů z přilehlých městských částí, jejichž družstva se zúčastnila atraktivní a divácky vděčné soutěže.

 Členové jednotek předvedli zásah požárního družstva z automobilu včetně příjezdu na místo zásahu. Řidič měl za úkol zastavit přesně u červeně označené dřevěné latě, uložené ve výšce jednoho metru. Od chvíle otevření dveří velitele vozu se jednotce začal měřit čas. Družstvo zahájilo útok probouráním dřevěných dveří uložených v kovovém rámu, muselo rozvinout hadice a projít s nimi přes nastražené překážky, a nakonec dvěma proudy vody zasáhnout terče v podobě vystavených plastových lahví s vodou. Tady končilo měření času.

 Dvoukolová soutěž měla své vítěze i své poražené, ale jak se nakonec ukázalo, v přátelské slunečné atmosféře vyhráli všichni. I děti ve skákacím hradu, nebo při ukázkách vybavení Policie České republiky a Městské policie Praha.

 

Foto :  Pavel Veselý