117 roků? To je pěkný věk!

  5. října 2018 dopoledne se na rynku před školou, v sousedství lípy a bílé stolní tabule s narozeninovými dorty, shromáždili žáci a zaměstnanci školy.  Společně oslavili už 117. výročí vzniku ďáblické základní školy. Mezi hosty byli například starosta městské části Praha Ďáblice Ing. Miloš Růžička, místostarosta Ing. Martin Tumpach, a především děkan Pedagogické fakulty UK v Praze prof. Michal Nedělka. Posledně jmenovaného uvedl ředitel školy Mgr. Josef Buchal, který vysvětlil důvod jeho přítomnosti: ďáblická škola získává status fakultní školy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a je připravena uskutečňovat odbornou pedagogickou praxi studentů fakulty na 1. i 2. stupni základní školy, v mateřské škole, ale i při zájmové činnosti ve školní družině. Děkan prof. Michal Nedělka zdůraznil, jak je pro fakultu důležité spolupracovat se školami a ocenil nejen kvalitní výchovně vzdělávací program ďáblické základní školy, ale uznale vyzdvihl i bohatou škálu nadstandardních aktivit.

 Za odpočítávání žáků pak pánové Buchal, Nedělka a Růžička odhalili ve vchodu školy novou tabuli, nesoucí prestižní název „Fakultní ďáblická škola Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze“.

 Na závěr si shromáždění účastníci společně zapěli: „Škola má narozeniny“ a děti si do tříd rozebraly sadu dortů, kterou jim k výročí nachystaly paní kuchařky.

 Pavel Veselý