V návaznosti na ohlášení záměru projektu

a stavby multifunkční haly jsme se spolu s dalšími sousedy již v dubnu t.r. snažili připomenout vedení obce nekonečné dopravní komplikace kolem areálu SK Ďáblice v době konání sportovních akcí, který zasahuje i vzdálenější okolí sportoviště, jelikož někteří řidiči bezohledně parkují, kde se dá a neberou ohled ani na vjezd na pozemky a do garáží, což traumatizuje všechny obyvatele v okolí. Žádali jsme o zahrnutí nového parkoviště do stávajícího plánu a k vybudování dostatečného množství nových parkovacích stání již zároveň se stavbou budoucí haly pro potřeby jejích uživatelů.

Žádnou reakci z vedení obce jsme, bohužel, dosud neobdrželi. Z technické zprávy popisující stavbu sportovní haly, dostupné na stránkách SK Ďáblice, vyplývá, že projekt oprávněné požadavky občanů obchází odkazem na parkoviště mimo stavební pozemek na vzdáleném opačném konci Hořínecké ulice. To však neřeší stávající tristní dopravní komplikace kolem areálu SK Ďáblice, jak by se od koncepčního, ohleduplného a do budoucna hledícího řešení očekávalo, resp. očekávat dalo.

Naopak se dá úspěšně předpokládat, že se dopravní komplikace v souvislosti s budoucí halou více vyhrotí a ještě více bude problematizovat hledání volného parkovacího místa.

Z tohoto důvodu bych byl rád, kdyby vedení obce a investor seznámili transparentně občany Ďáblic, jak plánují vyřešit fungující parkování v okolí areálu SK Ďáblice a u plánované multifunkční haly. Dále bych rád požádal vedení obce, aby v této záležitosti více komunikovalo, protože mám za to, že nikdo v Ďáblicích není proti hale, ba naopak, ale vzhledem k finanční účasti obce, aby projekt a stavba byla řešena komplexně ve prospěch všech ďáblických občanů.

Domnívám se, že nový obecní záměr by měl řešit stávající dopravní problémy a zlepšit kvalitu bydlení kolem areálu SK Ďáblice a budoucí haly a v žádném případě ji naopak zhoršit přehlížením a bagatelizováním problému.

Jiří Kotrba