Dne 24. září 2018

jsem byl přítomen na jednání Komise výstavby a investic - pouze na jeho části, kde se projednávala stavba multifunkční haly SK Ďáblice. Se svým příspěvkem tam srozumitelně vystoupil Ing. arch. Chromík, který prezentoval nedostatky záměru uvedené haly - nekoncepční řešení, zdůvodnění velikosti haly, resp. její optimalizaci s ohledem na potřeby obce, její napojení na pozemní komunikace atd.

Rovněž bylo zpochybněno jako neodůvodněné plánované kácení topolů, což bylo požadováno uvést do zápisu z jednání. Bohužel k pokácení již v průběhu října došlo, aniž by bylo přihlédnuto k nesouhlasnému stanovisku KVI. Na zmíněné jednání KVI jsem se dostavil zejména pro to, neboť jsem předpokládal přítomnost investora, od kterého bych dostal odpovědi na mé otázky, pochybnosti, proč považuji záměr stavby multifunkční haly jako nekoncepční a nepřipravený. Zástupce investora se nedostavil, ani na jeho www stránkách jsem nenašel odpovědi na své pochybnosti, a proto jsem se rozhodl pro tuto veřejnou formu...

Jako souseda budoucí haly by mě zajímalo, jak bude řešena doprava k hale, parkovací možnosti, příjezd záchranné služby, případně hasičů. Na tyto podmínky se ptám, protože pracuji ve velkokapacitním hotelu a vím, jak přísné podmínky pro případ zásahu existují. Z praktických cvičení je mi známo, jak důležitý je rychlý a bezproblémový zásah hasičů k tomu, aby nedošlo k případnému rozšíření požáru a tím by byly ohroženy majetky sousedů a jejich zdraví. Nevím, jak bude řešen příjezd k hale, zda zvýšená frekvence nebude rušit občany v okolí haly, neboť já jsem volil nákup pozemku od Ekospolu hlavně z důvodu klidu, bezproblémového příjezdu a celkově bezproblémového okolí, což stavbou haly mohou být uvedené důvody, resp. současné přednosti výrazně narušeny.

Vlastislav Šos