O pohár starosty letos podruhé

Prakticky přesně po roce, konkrétně v sobotu 13. dubna roku 2019, uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Ďáblicích 2. ročník požární soutěže „O pohár starosty Ďáblic“. Podobně jako vloni louku proti restauraci Pod hvězdárnou zaplnily mohutné červené vozy výjezdových jednotek Sboru dobrovolných hasičů z přilehlých městských částí, připravených zúčastnit se divácky atraktivních disciplín soutěže.

 Ty spočívaly v tom, že řidič automobilu vyrazil od křižovatky ulic Kučerové a K náměstí, zastavil co nejblíže k překážce symbolizované červenou latí na stojáncích, a počkal na odpočítání startéra. Ten mávl rukou a začal měřit čas. V tu chvíli hasiči vyrazili z vozu, sekerou zaútočili na dřevěné dveře osazené v železném rámu, v terénu rozvinuli hadice a napojili je na čerpadlo autocisterny, oblečeni do plné výzbroje včetně přileb nebo dýchacích přístrojů překonali nastraženou překážku a vydrápali se do terénní vlny nad místem, které známe z každoročních čarodějnických radovánek. To všechno s hadicemi v rukou. Pak zaklekli u dřevěného plůtku a na povel nechali pustit dva proudy vody, kterými zasáhli terče v podobě vystavených plastových lahví s vodou. Tehdy se stopky zastavily.

 Nejlepší čas ve dvoukolovém zápolení časomíra ukázala sboru ze Satalic /podobně jako vloni/, druhé místo „utrhli“ sousedé z Březiněvsi a třetího nejlepšího času dosáhli domácí hasiči z Ďáblic. Originální medaile, poháry za umístění, i putovní pohár vítězi, předávali místostarosta MČ Praha Ďáblice in. Jan Hrdlička, starosta ďáblického Sboru dobrovolných hasičů Petr Kohout, a mimořádný host, kterým byl starosta Městského sdružení hasičů Bc. Martin Wagner, MBA.

 Tak zase za rok !

 Pavel Veselý