Volby do Evropského parlamentu

Volby se uskuteční v pátek 7. června (14–22 hodin) a v sobotu 8. června (8–14 hodin) 2024.

Volit může každý občan ČR, kterému bylo 18 let, ale i občan jiné členské země EU, pokud splnil potřebné podmínky. Účast je dobrovolná.

Každý volí v místě svého trvalého bydliště, s voličským průkazem kdekoliv v ČR. Pokud jste obálku s volebními lístky nenašli ve schránce, obdržíte volební lístky ve volební místnosti. Stejně jako v předchozích letech budou v Ďáblicích připraveny dva volební okrsky:
- okrsek číslo 1 bude volit v budově OD Ke Kinu 159 (zde sídlí např. lékárna);
- okrsek číslo 2 bude volit v budově Nové radnice, Osinalická 1104/13.

Pokud si stále nejste jisti, kde máte volit, použijte volební aplikaci Kudy k volbám

Telefonní spojení pro informace a následně do volebních místností:
Pavla Černá – 702 037 982
Ing. Bronislava Lomozová – 602 333 271
Mgr. Renata Henych – 605 219 655.

Každá kandidující strana má svůj samostatný volební lístek se seznamem kandidátů. Na vybraném volebním lístku můžete zakroužkovat maximálně dva kandidáty. S sebou je třeba mít platný občanský průkaz nebo pas, případně také voličský průkaz.

Další potřebné informace můžete hledat na stránkách Ministerstva vnitra ČR (sekce: Volby) nebo zde.

Voličské průkazy

Pokud chcete volit jinde, než je vaše trvalé bydliště, budete potřebovat voličský průkaz. Je to papírový úřední doklad, na kterém úřad potvrzuje, že vás vyškrtnul pro tyto konkrétní volby ze seznamu voličů a že můžete volit kdekoli jinde. Můžete o něj žádat osobně na podatelně úřadu MČ Praha-Ďáblice až do 2 dnů přede dnem volby při osobním podání žádosti (vzor naleznete v příloze).

Sdílet