Zimní údržba ulic a chodníků

Nasmlouvaný mechanizovaný úklid
Plán zimní údržby komunikací MČ
Plán zimní údržby chodníkůí MČ
Plán zimní údržby ulic a chodníků hl. m. Prahy ve správě TSK a.s.
Zaměstnanci ÚMČ
Sdílet

Zimní údržbu komunikací v Ďáblicích zajišťuje na vybraných silnicích Technická správa komunikací hl. m. Prahy. Údržba na ostatních plochách je realizována MČ Praha Ďáblice prostřednictvím společnosti AQUIK s.r.o., doplňkově i zaměstnanci úřadu.

Údržba  je prováděna v souladu s právními předpisy, zejména zákonem č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou č. 104/1997 Sb., kterou se povádí zákon o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou 39/1997 Sb. hl. m. Prahy, ve znění pozdějších předpisů.

Činnost, práce a výkony údržby zajišťované MČ Ďáblice jsou zahájeny podle kategorizace předmětných komunikací.

  • Kategorie II. místních komunikací a chodníků: Od vyhlášení pohotovosti TSK hl. m. Prahy na komunikace I. kategorie do 60 minut, nebo od výzvy zástupce MČ do 60 minut. Úklid je dokončen do 12 hodin od zahájení činností.
  • Kategorie III. místních komunikací, parkoviště: Od vyhlášení pohotovosti TSK hl. m. Prahy na komunikace II. kategorie do 240 minut, nebo od výzvy zástupce MČ do 60 minut. Úklid je dokončen do 48 hodin od zahájení činností.
  • Kategorie I. chodníků: Do 30 minut od výzvy zástupce MČ nebo od vyhlášení výjezdu TSK hl. m. Prahy. a to v časovém rozmezí od 7:00 do 17:00. Úklid je dokončen do 12 hodin od zahájení činností.
  • Kategorie II. chodníků: Ihned po dokončení úklidu chodníků I. kategorie a dle pokynů zástupce MČ. Úklid je dokončen nejpozději do 17:00 následujícího dne.

Stanovení postupu „Zimní údržba", 2023-2024, úklid sněhu Ulice, chodníky (bude aktualizováno k 5.12.2023)

Okruh č.l

  • Květnová, Říjnová, Zákupská, Skalnička, Liběchovská, Bulížníková, Markvartická, Na Znělci, U Hájovny, Poděbradova, Kučerové

Okruh Č.2

  • Legionářů, Chřibská, Osinalická, Prácheňská, U Prefy, K Náměstí, Ke Kinu, Mannerova, Hořínecká, K Náměstí, Na Terase, propojka škola, nájezd k ZŠ, Vojkovická, Zákupská, Čenkovská, Sadařská, Včelařská, Pod Prodejnou, Brigádnická, Ptáčnická, Myslivecká, Na Kopci,

Okruh č.3

  • Srpnová, Červencová, Červnová, Březnová, Zářijová, Prosincová, KLomu, K Letňanúm, Kokořínská, Mšenská, Lobečská, U Chaloupek, Humenecká, Županovická, Dražetická

Autobusové zastávky

  • Nájezdy a sjezdy na autobusové zastávky, z autobusových zastávek - odstranění sněhu, posyp inertním materiálem dle potřeby. Ďáblická 4x, K Letňanúm 2x, Květnová 2x, Liběchovská 2x, U Spojů 2x, Na Štamberku 2x, Kokořínská 2x, Na Pramenech Ix, s řetelem na průjezd vozíčkářů.

Přechody

  • Nájezdy a sjezdy na přechod, z přechodu - odstranění sněhu, posyp inertním materiálem dle potřeby s řetelem na průjezd vozíčkářů.
  • 1. V blízkosti autobusových zastávek
  • 2. V ostatních ulicích

 

Městská část Ďáblice v zimě pečuje o 15 km ulic a 19 km chodníků. I přes sjednanou údržbu bývají zimní klimatické podmínky pro pohyb lidí i vozidel občas omezující. Není v lidských silách odstranit všechen sníh ihned v okamžilku kdy napadne. V případě vydatného sněžení prosíme o trpělivost. Věřte, že veškerá dostupná technika je v terénu a postupně se dostane i do vaší ulice.

Pokud zjistíte nedostatky v zimní údržbě, kontaktujte nás prosím na tel.: 283 910 723-724  nebo na podatelna@dablice.cz