Rekonstrukce Ďáblické ulice

Sdílet

15. 4. 2024 byla zahájena rekonstrukce Ďáblické ulice správcem komunikace TSK (Technická správa komunikací hl. m. Prahy). Zhotovitelem je firma COLAS CZ. Předmětem akce na území MČ Ďáblice je rekonstrukce stávající komunikace Ďáblická v úseku K Lomu – U Parkánu v několika etapách. Po skončení této akce je v plánu následná rekonstrukce mimo území MČ Ďáblice v úseku Učitelská – Střelničná.

Informace budeme průběžně aktualizovat včetně orientačního harmonogramu

 

Etapa 1a je plánovaná od 15. 4. 2024 do 28. 6. 2024, v úseku K Lomu – Kokořínská dojde k úplné uzavírce obou jízdních pruhů s výlukou automobilové dopravy.

Etapa 1b je plánována od 29. 6. 2024 do 21. 7. 2024. Dojede k uzavírce křižovatky Kokořínská x Ďáblická a po celou tuto dobu rovněž potrvá kompletní uzavírka obou jízdních pruhů. Po dobu uzavření křižovatky budou autobusové linky č. 103 a 3xx projíždět ulicemi U Parkánu/Na Štamberku – Šenovská. Náhradní zastávka bude v ul. Na Štamberku. Uzavření křižovatky se pokoušíme využít i k opravě Kokořínské ulice.

Etapa 2 je plánována od 22. 7. 2024 do 25.8.2024, kdy bude uzavřena křižovatka Ďáblická x Kostelecká/U Parkánu a otevřen již opravený úsek. Po dobu uzavření budou autobusy 3xx zcela objíždět Ďáblice po Cínovecké ul. Linka 103 pojede po okružní trase Hřenská-Šenovská-Kokořínská-Ďáblická (nahoru). Namísto plánovaného dočasného zrušení linky 202 se nám podařila domluvit komplikovaná, ale vzhledem k technickým možnostem jediná možná objízdná trasa Kostelecká-Chřibská/Legionářů-Kokořínská-Šenovská. Ač chápu, že především pro obyvatele Chřibské a Legionářů může být průjezd autobusů obtěžující, apeluji na solidaritu zejména s ďáblickými obyvateli Blat, kteří by jinak neměli přímé spojení hromadnou dopravou s Ďáblicemi. Zároveň prosím obyvatele Chřibské a Legionářů o parkování vozidel a úpravu zeleně takovým způsobem, aby byl umožněn průjezd autobusů.

Etapa 3 je plánována od 26.8.2024 do 27.10.2024 a dojde k uzavírce úseku od křížení s Kokořínskou ulicí ke křížení s Kosteleckou.

Je možné, že v průběhu stavby dojde ještě k dílčím změnám, proto doporučujeme pro aktuální informace sledovat tyto stránky nebo ďáblické sociální sítě.

V rámci akce bude vyměněna konstrukce vozovky stávající komunikace s krytem z asfaltového betonu, provedeno vyrovnání a výměna poškozených obrub vč. opravy prvků odvodnění (uličních vpustí a jejich přípojek), stavební úprava plochy ve styku ulic Ďáblická – U Parkánu, nové přechody pro chodce (1x v křížení s ul. K Lomu, 1x v křížení s ul. K Letňanům, 1x v křížení s ul. Hořínecká, 2x v křížení s ul. Kokořínská, 2x v křížení s ul. Kostelecká a 1x v křížení s ul. Na Terase), úprava veřejného osvětlení, rekonstrukce zastávky MHD „K Letňanům“ ve směru do centra, obnova dopravního značení. Úpravy chodníků nejsou předmětem stavby TSK.

Informace od zhotovitele 

Práce budou probíhat za celkové uzávěry komunikace. Zhotovitel zajistí přístup k jednotlivým objektům a zajistí svoz popelnic na místa určená pro odvoz odpadu.

 

Průjezdy linek MHD

Oproti původnímu plánu, kdy měla vést objízdná trasa pro příměstské autobusy 3xx zcela mimo Ďáblice, se snažíme zachovat dopravní obslužnost Ďáblic těmito autobusy. Dne 3. 4. 2024 proběhla zkouška průjezdnosti tohoto typu autobusu objízdnou trasou Ďáblicemi.

Zastávka K Letňanům je dočasně zrušena.

Linky 348 a 369
Spoje z centra budou vedeny ulicemi Hřenská – Šenovská – U Parkánu – Ďáblická se zastávkami Květnová a Ďáblická.
Spoje do centra budou vedeny ulicemi Cínovecká – Kostelecká – U Parkánu – Šenovská – Hřenská se zastávkami Ďáblická, která bude dočasně přesunuta do ulice Kostelecká a Květnová.

Linka 368
Spoje budou v obou směrech vedeny ulicemi Hřenská – Šenovská – Kokořínská se zastávkami Kokořínská a Květnová.

Linky 202 a 103 zůstanou v 1. etapě, tj. do konce školního roku zachovány.

Po dobu uzavření křižovatky Ďáblická x Kokořínská (29. 6. – 21. 7. 2024) budou autobusové linky č. 103 a 3xx projíždět ulicemi U Parkánu/Na Štamberku – Šenovská. Náhradní zastávka bude v ul. Na Štamberku naproti prodejně Michael Vlach - Stavl (Na Štamberku 1050/1).

Po dobu uzavření křižovatky Ďáblická x Kostelecká (22. 7. – 25. 8. 2024) budou autobusy 3xx zcela objíždět Ďáblice po Cínovecké ul.

Linka 103 pojede po okružní trase Hřenská–Šenovská–Kokořínská–Ďáblická (nahoru).

Linka 202 pojede po objízdné trase Kostelecká–Chřibská/Legionářů (dle směru)–Kokořínská–Šenovská.

V době, kdy bude uzavřena křižovatka Ďáblická x Kostelecká dojde po dobu 10 dní k jednosměrné uzavírce Kostelecké ul. z důvodu dokončení rekonstrukce u nájezdu na Cínoveckou. Po dobu uzavírky se nám podařilo vyjednat zachování kyvadlových průjezdů linky č. 202. Pro osobní dopravu bude zachován směr z Čakovic do nájezdu na Cínoveckou ve směru do centra.

Výlukové jízdní řády 348, 368 a 369 od 15. 4. 2024 jsou zveřejněny na webových stránkách: https://pid.cz/jizdni-rady-podle-linek/ (odkaz je externí)

Na webových stránkách PID u dotčených linek je možné naleznout i informace k výlukám včetně grafického schématu vedení linek. 

 

Další informace naleznete zde (odkaz je externí).