Trochu jiné jaro 2020 v Ďáblicích

 Vzpomínáte? Masopust byl ještě veselý. Jako obvykle. No jo, vždyť průvod se taky konal v sobotu 15. února. Teprve pak to na nás spadlo. Jako deka. V polovině března. Naši veselost přiryl koronavirus, který přestože dosahuje velikosti jen 120 nanometrů, tedy 120 miliardtin metru, dokázal nás uzavřít v našich domovech. Nejfrekventovanějším slovem se staly „roušky“. Zavřela se většina továren, divadel a biografů, samozřejmě hospod či kaváren, život se tak nějak zpomalil a zamrzl, v našem ďáblickém případě nad Ládvím nelétaly čarodějnice, odložený je festival Pupík, oslava hasičského výročí a další akce.

 Nicméně náš fotoseriál dokazuje, že se u nás život úplně nezastavil, jen se přizpůsobil novým životním okolnostem.

  • Koncem března jsme byli při tom, kdy se pandemii přizpůsoboval život na úřadě a ve Vlně, kam si Ďábličtí začali chodit pro roušky a dezinfekci.
  • Ve středu 1. dubna zasedala ve svém běžném termínu rada městské části, nicméně její jednání bylo jednak „orouškované“, jednak probíhalo prostřednictvím internetového spojení.
  • Dámy a pánové z Vlny ukázali, že si ani koronavirem nedají úplně pokazit náladu a během prvních dubnových dnů připravili na jedno odpoledne pro děti akci „Za básničku sladká odměna“.
  • Velikonoční atmosféru jsme ve veřejném prostoru museli poněkud oželet, ale připomenout jsme si ji mohli například za plotem jedné zahrádky v Chřibské ulici, anebo několika kraslicemi na stromě před Vlnou.
  • Ve středu 22. dubna v podvečer se konala schůze zastupitelstva. Snímky dokládají, že měla také poněkud jinou podobu, než na jakou jsme byli po léta zvyklí.
  • Nakonec připomeňme setkání v hasičské klubovně v půli května 2020, kam přijel náměstek pražského primátora Petr Hlubuček. Členům sboru dobrovolných hasičů poděkoval za pomoc, kterou během uplynulých měsíců poskytovali kolegům profesionálům z pražského hasičského záchranného sboru.

           Pavel Veselý